Google Mobilegeddon

Έφτασε ο νέος αλγόριθμος της Google 'Μobilegeddon'

Η μεγαλύτερη αλλαγή τα τελευταία δύο χρόνια μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στις ταξινομήσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης επειδή οι φιλικοί προς τα κινητά ιστοτόποι θα λαμβάνουν καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στην Google λόγω της αλλαγής του αλγορίθμου.

Εκτιμάται ότι περίπου το 50% των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται γίνονται μέσω browser κινητών συσκευών και μέσω εφαρμογών για κινητά.

Το κλειδί για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης από τις 21 Απριλίου και μετά, από την ημέρα δηλαδή που η Google θα βάλει σε εφαρμογή τον νέο αλγόριθμο ο οποίος θα εστιάζει στην βελτιστοποίηση για της κινητές συσκευές, θα είναι να έχετε ένα φιλικό προς τους mobile browsers για smartphones και tablets ιστοτόπο.

Mobile-Friendly Test

Στους παράγοντες στους οποίους θα λαμβάνει υπόψιν η Google για να κατατάσσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων θα είναι και το κατά πόσο φιλικός για κινητές συσκευές είναι ένας ιστοτόπος. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες χωρίς ένα φιλικό προς τα κινητά και tablets ιστοτόπο θα υποφέρουν, γιατί όσοι ψάχνουν από το κινητό θα βλέπουν στα αποτελέσματά τους πρώτα τους ιστοτόπους οι οποίοι είναι βελτιστοποιημένοι για mobile συσκευές και μετά όλους τους υπόλοιπους.

Η Google δήλωσε ότι αλλαγές στον αλγόριθμο έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους χρήστες να βρίσκουν τα καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία είναι βελτιστοποιημένα για τη συσκευή τους. Παρότι η εταιρεία κάνει συχνά αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης πολύ σπάνια το ανακοινώνει. Το γεγονός ότι η προσφατη αλλαγή στον αλγόριθμο ανακοινώθηκε επίσημα απο την Google αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο αντίκτυπο στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και ενδεχομένως να επηρεάσει την κίνηση και τα έσοδα για αρκετούς ιστοτόπους οι οποίοι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Η Google δεν έχει δώσει στοιχεία για το ποσοστό των αναζητήσεων που είναι πιθανόν να επηρεαστούν, αλλά η ανακοίνωση και μόνο των αλλαγών αναμένεται να αναγκάσει περισσότερες εταιρείες να υιοθετήσουν το προσαρμόσιμο σχεδιασμό (responsive design) για τους ιστοτόπους τους και τους ιστοτόπους για κινητά (mobile sites).

Η Hot Web Design παρέχει υπηρεσίες προσαρμόσιμου σχεδιασμού ιστοσελίδων (responsive web design) στους πελάτες της εδώ και 4 χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα να είναι έτοιμοι για τις αλλαγές που προωθεί ο γίγαντας την αναζήτησης. Επίσης παρέχουμε υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδων που θα κάνουν οποιοδήποτε ιστοτόπο πιο φιλικό προς τις κινητές συσκευές.